26/01/2011 
   
  Joan Sabaté encapçalarà el nou projecte socialista amb il·lusió, treball i passió per Tortosa
  L'assemblea del PSC escull Antoni Sabaté, Teresa Castellà i Manel Álvarez, candidats a les EMD de Jesús, Bítem i Campredó, respectivament
   
 
   
 

“Il·lusió, treball i passió per Tortosa”, així ha expressat avui Joan Sabaté la seva implicació amb la seva ciutat, la principal motivació per abordar el repte de presentar-se com a candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa. “El meu és el compromís de treballar per la meva ciutat en un moment en què la situació és molt complicada i, per això, posarem èmfasi en la recuperació i l'impuls a l'economia per crear ocupació”, ha apuntat el candidat. De fet, les dades a Tortosa són avui preocupants, al final del darrer mandat socialista el nombre d'aturats a la ciutat era de 1.071 persones. Avui la xifra ha augmentat fins a 2.751, un increment del 257% i, el més greu, segons Sabaté, sense que el govern de Bel hagi estat capaç d'oferir solució a aquesta problemàtica, amb una incapacitat de gestió pel que fa a la creació de polítiques per incentivar l'economia al municipi. “Nosaltres volem estar al costat de les persones, però no donant-los copets a l'esquena, sinó treballant per la justícia social, perquè Tortosa és de tots i totes”, ha espetat Sabaté abundant en la voluntat que el nou projecte també vol aconseguir que la ciutat tingui un altre cop el govern de progrés que va permetre acabar amb l'immobilisme al qual la dreta ha tornat a dur la ciutat.

Sabaté va ser escollit ahir per la nit candidat en l'assemblea que l'agrupació local durant la qual també es va triar als candidats a les presidències de les EMD de Jesús, Bítem i Campredó. Cal recordar que aquests dos pobles tindran per primer cop candidat a presidir la junta veïnal donada la recent creació de totes dues entitats. Així, Antoni Sabaté, serà el candidat a Jesús; Teresa Castellà, a Bítem, i Manuel Álvarez, a Campredó.

Sabaté ha apuntat també que el nou projecte socialista serà força renovat quant a idees, però també quant a persones, i amb una clara voluntat d'afavorir la participació de la ciutadania. Per aquest motiu, des d'avui mateix el candidat ha obert el seu correu personal a la ciutadania perquè hi pugui aportar totes aquelles iniciatives i idees que consideri oportunes per millorar Tortosa i que contribuiran a acabar de dissenyar el programa electoral dels socialistes. El correu és joansabate2011@socialistes.cat. “Tenim clar quin és el nostre projecte i ja hi estem treballant, però volem que els ciutadans i ciutadanes s'impliquin i ens ajudin a fer-lo més proper i acordat amb el que necessita la ciutat en un moment com l'actual, que reflexi la nostra realitat i el nostre sentiment”, ha ressenyat, per cloure amb contundència: “Estimem la nostra ciutat i sabem de la seva capacitat per liderar el territori, i cal un govern que sigui capaç de posar en valor això, i els socialistes tenim la il·lusió, la convicció i la confiança que podem encapçalar-ho”.

Joan Sabaté Borràs va nàixer a Tortosa el 1957. Està casat i té dos fills. Va cursar el batxillerat al col·legi de Sant Josep de Tortosa. És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. És autor de diferenst publicacions sobre Tortosa i les Terres de l'Ebre. És professor titular de geografia i història a l'IES Tortosa. Actualment és senador de l'Entesa Catalana de Progrés, on és portaveu a les comissions d'Interior i Mixta per la Unió Europa. És el portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, president del PSC a les Terres de l'Ebre i primer secretari de l'agrupació de Tortosa. Ha estat alcalde de Tortosa des del 1999 al 2007. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya i conseller comarcal. Ha estat a l'executiva de la Federació de Municipis de Catalunya i al consell de la Federación Española de Municipios y provincias. És afiliat a la UGT, soci de la Unió Excursionista de Catalunya, soci de l'associació de veïns Pintor Casanova de Remolins, soci del Club Universitari, soci de la Creu Roja, soci de l'Associació d'Amics del Coll de l'Alba i soci del Centre d'Esports Tortosa. Molt actiu a les xarxes socials, té blog propi des de fa molts anys www.joan-sabate.blogspot.com i també compta amb perfil al facebook. Ha posat a disposició de la ciutadania un correu electrònic perquè hi puguin fer les aportacions que considerin convenients per millorar la ciutat: joansabate2011@socialistes.cat.

Antoni Sabaté Ibarz va nàixer a Flix el 1954. Els seus estudis primaris els va cursar a la Immaculada de Jesús. Amb una beca de la Mutualitat Química, va estudiar a la Universitat Laboral de Còrdova, on obtingué el títol d’oficial industrial en forja artística. El 1972, per motius polítics, com a conseqüència d’una vaga d’estudiants contra el franquisme, en va ser expulsat, truncant els seus estudis. Va presidir la comissió redactora del Pla estratègic del PSC de les Terres de l’Ebre. Actualment és el primer secretari de la Federació XVI-TTEE del Partit dels Socialistes de Catalunya. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Flix i alcalde durant setze anys (1987-2003), diputat provincial, diputat al Parlament de Catalunya, representant de la Federació de Municipis de Catalunya i ha format part de la Junta de Residus i de la Junta de Sanejament de la Generalitat de Catalunya. Ha estat director dels serveis territorials de Cultura i ha format part de la Comissió de Patrimoni i de la Comissió d’Urbanisme a les Terres de l’Ebre. Durant la darrera legislatura, ha estat responsable de l'Acció Territorial del Departament de Política Territorial i d'Obres Públiques a les Terres de l'Ebre (2007-2010). Des de fa vuit anys resideix a Jesús, on desenvolupa la seva vida familiar i social.

Manuel Álvarez Chavarria va nàixer a Tortosa el 1976. Està casat i té una filla. És tècnic administratiu i comercial. És membre del consell de barri i ha estat designat representant socialista a la junva veïnal de la recent creada EMD de Campredó. És president de la Unió Esportiva Campredó.

Teresa Castellà Carles va nàixer a Bítem el 1948 i té una filla. Ha desenvolupat bona part de la seva activitat professional a la Telefonica. Des de fa cinc anys és presidenta de l'Associació de Dones de Bítem. Ha estat representant de l'Assemblea de Dones de les Terres de l'Ebre al Consell Nacional de Dones de Catalunya. Ha estat representant del PSC al consell de barri de Bítem i ha estat designada representat socialista a la junta veïnal de la recent creada EMD de Bítem.