Inici Enrere  
L ' A J U N T A M E N T   I N F O R M A 

Data Codi Informació
A
06/11/2014 NP5328
L'aparcament soterrat del c/Montcada obrirà al desembre amb 200 noves places per donar servei al Nucli Antic
     

El proper mes de desembre està prevista l’obertura del nou aparcament soterrat del carrer Montcada, que donarà servei al centre històric de la ciutat. L’aparcament soterrat ocupa dues plantes al mateix solar que esdevindrà la futura seu de les delegacions territorials a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Xavier Pallarès, i el director de la divisió de construcció de l'empresa ACSA, Manuel Delgado, han visitat aquesta setmana el nou equipament. Els han acompanyat els regidors de barri i els presidents de les associacions de veïns dels barris del Centre i Nucli Antic, Santa Clara i Rastre, als quals prestarà servei aquest aparcament.

La nova infraestructura, que ha suposat una inversió total de 5 milions d’euros, compta amb 197 places d’aparcament per a turismes distribuïdes en 2 plantes (96 places a la planta -2 i 101 a la planta -3). Disposa d’un accés per a vianants amb ascensor al carrer Montcada i en tindrà un altre al carrer Cabanes quan estigui acabat l'edifici de les delegacions. Les noves instal·lacions estan dotades amb sistemes de seguretat, gestió i vigilància d'última generació, i totes les places d'aparcament són amples i de fàcil estacionament.

L'alcalde ha dit que aquesta és una obra "emblemàtica" que "contribueix a la recuperació del nucli antic de Tortosa". L'obertura al públic de l'aparcament es preveu per a la primera quinzena de desembre, coincidint amb la recta final de les obres d'urbanització dels carrers Montcada i Bonaire, i la plaça Montserrat. Quan això passi, s'invertirà el sentit de circulació dels carrers Montcada i del Vall, mesura que facilitarà l'accés al nou pàrquing. De la seva banda, el delegat del Govern ha expressat la seva satisfacció per una actuació que ha qualificat de "complexa" en la seva execució. Pallarès s'ha referit també al futur edifici de les delegacions, que es construirà a sobre de l'aparcament, i ha avançat que el Govern treballa amb l'objectiu de licitar l'obra -que ha estat redimensionada- cap a la segona meitat de 2015 amb l'objectiu d'iniciar les obres aquell mateix semestre i acabar-les durant 2016. Finalment, el representant d'ACSA s'ha mostrat confiat en la resposta del públic al pàrquing i en la represa de les obres de la seu de les delegacions per completar el projecte.

L’obra ha estat executada per ACSA Obras e Infraestructuras, S.A. i ha tingut una durada de 51 mesos. Aquesta empresa també serà l’encarregada de l’explotació del servei, a través d'una concessió que finalitza l’any 2050. Aquest contracte es va adjudicar l’any 2010 conjuntament amb el d’execució d’obres de l’edifici de la seu de les delegacions.

L’aparcament està destinat a dos tipus d’usuaris:

ROTACIÓ

• Ús temporal i pagament en funció del temps efectiu d’utilització.

• Pagament en fraccions de minut (amb un màxim diari).

ABONAMENTS

• Lloguer mensual de places sense caràcter exclusiu.

• Modalitat jornada completa (24 h).

• Modalitat mitja jornada diürn (de 8.00h a 20.00h).

• Modalitat mitja jornada nocturn (de 20.00h a 08.00h).

Durant els primers dies d’explotació, i per tal de donar a conèixer l’aparcament a la ciutadania, l'empresa farà unes jornades de portes obertes amb aparcament gratuït. També s'està estudiant un sistema tarifari ajustat a diferents col·lectius (comerços, institucions, treballadors, veïns) i la possibilitat d'oferir tarifes promocionals d'obertura.Recomanar a una altra persona
Introdueix el correu electrònic:
Introdueix el teu nom:
Introdueix el teu email:  
Si observeu alguna errada en les dades, feu-nos-ho saber aqui.