Inici Enrere  
L ' A J U N T A M E N T   I N F O R M A 

Data Codi Informació
A
22/11/2016 NP5957
El servei d'urgències de la Clínica Terres de l'Ebre és el més ben valorat de Camp de TGN i Terres Ebre i el 5è de Catalunya
     

El servei d'urgències hospitalàries de la Clínica Terres de l'Ebre (CTE), de la qual és titular l'Ajuntament de Tortosa, és el més ben valorat pels seus usuaris en relació al conjunt de centres sanitaris del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i ocupa el 5è lloc en el rànquing de Catalunya, d'acord amb l'última enquesta realitzada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) per conèixer la satisfacció dels usuaris de l'atenció urgent hospitalària en els 56 centres sanitaris que presten servei als assegurats del CatSalut. Entre els aspectes més ben valorats de l'atenció d'urgències de la CTE -els considerats referents- destaca el temps d'espera per a l'atenció, el comfort i condicions de l'espai i l'organització del servei, entre d'altres. La nota global obtinguda pel centre tortosí és d'un 8, la més alta dels 9 centres sanitaris de la demarcació i mig punt superior a la mitjana catalana.

Aquesta és la cinquena edició de l'estudi d'Atenció Urgent Hospitalària que promou el Servei Català de la Salut per conèixer l'opinió sobre la qualitat dels serveis rebuts i mesurar el grau de satisfacció i de fidelitat dels assegurats. La satisfacció del servei rebut s'analitza des de la consideració de l'existència d'un conjunt de variables com l'accessibilitat dels serveis, el tracte dels professionals, la informació, els elements de comfort i la naturalesa organitzativa de l'entitat prestadora del servei. En cada centre sanitari s'han passat un mínim de 80 enquestes, que sumen un total de 4.463 en el conjunt de Catalunya.

En el cas de la Clínica Terres de l'Ebre, els usuaris que han escollit el seu servei d'urgències per ser atesos han valorat positivament la proximitat del centre i la rapidesa de l'atenció. Els ítems consultats considerats referents, que se situen molt per sobre de la valoració mitjana de la resta de centres sanitaris del país, són la comoditat de la sala d'espera, el temps d'espera per veure el metge, les condicions del lloc on ha estat atès, la comoditat de la camilla, l'organització del servei d'urgències i el temps total de l'atenció. La valoració global és d'un 8 sobre 10.

La Clínica Terres de l’Ebre (CTE) és un centre d’hospitalització d’aguts, acreditat pel Departament de Salut i ubicat al barri de Ferreries de Tortosa. L’Ajuntament de Tortosa és el titular del centre des de 2013, a través de la societat mercantil Tortosa Salut SL.

La Clínica Terres de l’Ebre disposa en l’actualitat de 38 llits i 2 incubadores; 3 quiròfans; 2 sales de parts; 7 boxs d’urgències i una sala de triatge; serveis de diagnòstic per la imatge, laboratori d’anàlisis clíniques i rehabilitació; i 25 espais per al conjunt de consultes externes i de proves de gabinets de la majoria de serveis i d’especialitats propis d’un hospital de referència bàsic. Anualment, CTE realitza unes 2.400 altes d’hospitalització i cirurgia major ambulatòria; 150 parts; 52.000 consultes externes; 18.000 urgències i 3.000 intervencions als quiròfans. Més de 210 professionals treballen a la CTE, un centre de referència en la prestació de serveis a totes les mútues d’assegurança lliure, de treball i esportives; a assegurances de trànsit i a particulars de les Terres de l’Ebre, Baix Maestrat i Baix Aragó, amb un quadre de professionals ampli i qualificat. La CTE forma part de la xarxa hospitalària pública de Catalunya a través del concert amb el CatSalut.

Comparteix amb


Recomanar a una altra persona
Introdueix el correu electrònic:
Introdueix el teu nom:
Introdueix el teu email:  
Si observeu alguna errada en les dades, feu-nos-ho saber aqui .