Inici Enrere  
L ' A J U N T A M E N T   I N F O R M A 

Data Codi Informació
A
02/03/2017 NP6015
La liquidació pressupostària de 2016 presenta un altre any de bons resultats i constata la bona gestió de les finances municipals
     

L'Ajuntament de Tortosa ha tancat un altre exercici pressupostari amb resultats que confirmen la consolidació de la millora de les finances municipals i que avalen la gestió promoguda pel govern municipal durant els últims anys. Les grans xifres del tancament així ho confirmen: el resultat pressupostari ajustat és de 1.995.087 euros, el romanent de tresoreria per a despeses generals suma 5.306.738 euros, l'estalvi brut (ingressos corrents menys despeses corrents) se situa en 9.633.790 euros, l'estalvi net en 3.457.715 euros i l'import destinat a amortització -que assoleix nivells de rècord- ha arribat a 6.807.587, dels quals 1,2 milions s'han fet de forma anticipada. El període mitjà de pagament (PMP), un altre dels indicadors clau de les finances de l'Ajuntament, cau fins als 25,99 dies. L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat del regidor d'Hisenda, Marià Martínez, i de la 2a tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, ha presentat els detalls de la liquidació, els resultats de la qual no ha dubtat a qualificar de "molt bons".

Bel ha recordat que l'objectiu de rebaixar el nivell d'endeutament per sota del que es va trobar quan va assumir per primera vegada l'alcaldia, l'any 2007, està assolit. Això no vol dir, però, que "ara haguem de tirar la casa per la finestra", ja que la voluntat continua sent "deixar les finances sanejades per als propers governs municipals, amb l'objectiu que tinguin marge de maniobra per continuar fent despesa". L'alcalde ha dit que aquestes xifres indiquen que el context econòmic està millorant, encara que sigui de manera tímida, i que la gestió de pressupost a nivell intern municipal s'ha fet i continua fent-se de manera eficient. Així és com s'expliquen les importants amortitzacions de crèdits junt a la contenció de la pressió fiscal, amb congelació general de tributs durant els últims anys i rebaixa dels rebuts de l'IBI i escombraries. La depuració de padrons, fent que pagui tothom qui no pagava, ha permès mantenir i incrementar el nivell d'ingressos sense haver d'apujar la pressió fiscal. L'alcalde ha revelat un dels indicadors que permet insinuar una millora en l'economia: l'ICIO, l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, que el 2016 va ingressar el doble del previst per l'Ajuntament, un ritme similar al que s'està registrant durant les primeres setmanes de 2017.

Quant a l'execució dels ingressos corrents, l'alcalde ha volgut fer notar que es fa d'una manera acurada, fet que permet assolir el 102,15 per cent el 2016, percentatges similars als registrats durant els últims 5 anys.

El nou marc pressupostari permet complir els reptes de l'actual escenari i els que imposa l'administració central, que continua sense donar solució als problemes derivats de l'actual i insuficient sistema de finançament de les administracions locals i CC.AA; tanmateix, la Generalitat, malgrat l'ofec financer que continua tenint, ha millorat el compliment de les seves obligacions en els terminis de pagament. Així les coses, amb les finances actuals, l'Ajuntament de Tortosa pot continuar millorant la prestació dels serveis municipals a la ciutadania, mantenir una major equitat tributària, millorar el període mitjà de pagament a proveïdors i iniciar nous projectes de futur tot i reduir l'endeutament.

Comparteix amb


Recomanar a una altra persona
Introdueix el correu electrònic:
Introdueix el teu nom:
Introdueix el teu email:  
Si observeu alguna errada en les dades, feu-nos-ho saber aqui .