Inici Enrere  
L ' A J U N T A M E N T   I N F O R M A 

Data Codi Informació
A
03/03/2017 NP6017
L’Ajuntament de Tortosa fa una acció a Avinyó per promocionar la ciutat, la Festa del Renaixement i les Terres de l’Ebre
     

La ciutat francesa d’Avinyó, municipi agermanat amb Tortosa, inaugura avui l’exposició "Tortosa i les Terres de l'Ebre. L'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori", amb imatges de gran format que evoquen l'important llegat renaixentista de Tortosa, la navegació fluvial pel riu Ebre i el patrimoni dels parcs naturals del delta de l'Ebre i dels Ports units per la Via Verda de la Val de Safan. Es tracta d’una iniciativa de promoció dels recursos turístics de la ciutat i del territori que ja s’ha pogut veure abans a Barcelona, Tarragona, Girona, Madrid, Córdova, Morella i Le Puy, entre d’altres, i que ara arriba Avinyó, on s'hi estarà fins al 15 de març. L’acte d’inauguració, que tindrà lloc aquesta tarda a l’Ajuntament d’Avinyó, estarà presidit per l’alcaldessa, Cécile Helle i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que s’ha desplaçat a la ciutat francesa acompanyat dels regidors de Festes, Domingo Tomàs, i d’Agermanaments, Cristina Girón. L’exposició s’emmarca dins de les accions de promoció turística que fa Tortosa i, en aquest cas, coincidint amb el 50è aniversari de l’agermanament amb Avinyó.

L’exposició fotogràfica, amb imatges del fotògraf Òscar Lanau, està estructurada en tres eixos: les imatges de l'eix temàtic corresponent al Renaixement evoquen escenes quotidianes en espais emblemàtics de Tortosa com els Reials Col·legis, el passeig de Ronda, la Catedral, el Museu, el Call Jueu, el Portal del Romeu, els Jardins del Príncep o el Centre d'Interpretació del Renaixement. Aquest mateix àmbit també s'il·lustra amb imatges del llegat renaixentista a la resta de les Terres de l'Ebre. Un segon eix, dedicat al riu Ebre i la navegació fluvial, inclou activitats d'oci aquàtic al riu. Finalment, el tercer àmbit anomenat "Dels Ports al delta de l'Ebre per la Via Verda de la Val de Safan" dedica el seu contingut a mostrar la natura dels dos parcs naturals de les nostres terres, la via verda en els seus diferents trams i la possibilitat de realitzar diferents activitats esportives en aquest marc natural. La informació dels panells està en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), té un codi QR que redirigeix l'usuari a un espai web relacionat amb la imatge i incorpora altre material promocional.

Aquesta exposició està finançada per l'Ajuntament de Tortosa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Comparteix amb


Recomanar a una altra persona
Introdueix el correu electrònic:
Introdueix el teu nom:
Introdueix el teu email:  
Si observeu alguna errada en les dades, feu-nos-ho saber aqui .