Inici Enrere  
L ' A J U N T A M E N T   I N F O R M A 

Data Codi Informació
A
13/03/2017 NP6022
Tortosa-Terres de l'Ebre inicia el compte enrera per a l'organització dels CSIT World Sports Games 2019
     

Poc més d'una setmana després que es fes públic que la candidatura Tortosa-Terres de l'Ebre havia resultat guanyadora en la carrera per acollir els CSIT World Sports Games 2019, aquest matí han comparegut l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, i el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, per informar del calendari que s'obre ara fins a la celebració dels jocs, el juny de 2019.

Bel ha instat a "la implicació de tot el territori i del país sencer" en uns jocs que "hauran de comptar amb la complicitat de voluntariat", ja que "no són uns jocs que es resolen amb grans aportacions econòmiques". "El veritable repte comença ara", ha afegit l'alcalde, i ha avançat la propera constitució del comitè organitzador que haurà de planificar el programa i els passos a seguir durant els propers dos anys. La propera parada és Riga, el juny vinent, on la delegació de Tortosa-Terres de l'Ebre recollirà el testimoni de l'amfitriona dels jocs d'enguany.

De la seva banda, el president de la UCEC ha dit que el comitè avaluador del CSIT va quedar "molt sorprès pel potencial turístic i esportiu" del territori, "aspecte que han tingut molt en compte a l'hora de prendre la decisió, així com la implicació de l'esport escolar o la voluntat d'adaptar els reglaments esportius per fer més inclusiva la pràctica de l'esport". Domingo ha recordat que l'any vinent es tindrà ocasió de posar a prova la logística del territori amb els jocs escolars, que portaran entre 3.000 i 5.000 esportistes. Els jocs de 2019 preveuen la vinguda d'entre 8 i 10.000 persones.

Finalment, el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, ha felicitat la fita assolida per la candidatura i ha avançat que aquests jocs "seran el gran esdeveniment esportiu de Catalunya l'any 2019", per la qual cosa "rebran un tracte equivalent per part del Govern. Tenim el compromís de treballar per fer uns jocs amb totes les garanties."

Comparteix amb


Recomanar a una altra persona
Introdueix el correu electrònic:
Introdueix el teu nom:
Introdueix el teu email:  
Si observeu alguna errada en les dades, feu-nos-ho saber aqui .