Inici Enrere  
L ' A J U N T A M E N T   I N F O R M A 

Data Codi Informació
A
28/04/2017 NP6043
La 73a fira de les Terres de l'Ebre "Expoebre" obre les seves portes al pavelló firal de Tortosa fins al proper dilluns
     

Cent vuitanta expositors, 10.000 m2 de superfície expositiva i 70.000 m2 de recinte firal. Expoebre, la fira de les Terres de l'Ebre, ha obert portes avui la seva 73a edició al pavelló firal de Tortosa, amb l'objectiu d'esdevenir un any més l'aparador del comerç i la indústria de Tortosa i el seu territori. El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, José María Chavarría, ha estat l'encarregat d'inaugurar el certamen, acompanyat de l'alcalde, Ferran Bel, el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, i resta d'autoritats.

Chavarría ha volgut recordar el paper històric que ha exercit Tortosa i Expoebre com a pol comercial a les Terres de l'Ebre i també a les comarques pròximes d'Aragó i País Valencià, i ha defensat la necessitat de continuar treballant en la mateixa línia. En aquest sentit, ha afegit que des de la Cambra s'estan focalitzant els esforços en promocionar els productes i serveis de l'Ebre arreu del món, mitjançant missions comercials, especialment en mercats emergents, com l'africà, on la institució ebrenca ha establert acords comercials amb diferents països. Chavarría ha ofert els serveis de la Cambra a les empreses del territori per ajudar-les a exportar i internacionalitzar-se.

L'alcalde, Ferran Bel, ha aprofitat la presència de Chavarría per fer una defensa del paper de les cambres de comerç i, particularment de la de Tortosa ha destacat el seu "paper fonamental en la preservació i potenciació del territori. És clau la feina que s'està fent per a la vertebració territorial amb les empreses de l'Ebre i vull destacar l bona feina que s'està duent a terme en matèria de promoció exterior a nivell de Catalunya i de l'Estat." Bel s'ha referit a Expoebre com a eina per ajudar a les empreses de casa nostra en la seva recuperació després d'uns temps difícils. "Ens toca donar un missatge d'esperança malgrat que aquesta tímida recuperació no estigui arribant encara amb la intensitat que voldríem." L'alcalde ha posat en valor diferents de les iniciatives posades en marxa en la present edició d'Expoebre, com la presència de l'economia circular al 12è Saló de medi ambient i sostenibilitat "Ebreambient", i s'ha referit també al nou estand sobre els pressupostos participatius de Tortosa 2017 per convidar a la ciutadania a votar i a escollir entre 140 propostes per millorar la ciutat.

Finalment, el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha fet notar l'important creixement de la superfície d'exposició dels concessionaris de vehicles, així com l'aposta per altres sectors com el dels casaments, que s'introdueix amb un nou espai propi dins d'Expoebre, i la consolidació d'altres com el turisme i l'artesania posats en marxa els últims anys. Lehmann ha fet una crida a venir a Expoebre també per l'oferta d'activitats de caràcter lúdic i popular que s'hi pot trobar. "El repte que ens marquem és continuar implicant empreses del territori per mantenir el creixement de la fira."

Expoebre se celebra fins al proper dilluns 1 de maig i l'entrada és gratuïta.

Comparteix amb


Recomanar a una altra persona
Introdueix el correu electrònic:
Introdueix el teu nom:
Introdueix el teu email:  
Si observeu alguna errada en les dades, feu-nos-ho saber aqui .