Inici Enrere  
L ' A J U N T A M E N T   I N F O R M A 

Data Codi Informació
A
11/05/2017 NP6050
Obert el termini de demanar ajudes al pagament del lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques
     

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l'Agència Catalana de l'Habitatge, ha obert el termini per sol·licitar subvencions per al pagament del lloguer d'habitatges. Es tracta d'ajudes que, en el cas dels residents a Tortosa, es gestionen conjuntament amb l'Ajuntament de Tortosa, mentre que a la resta de comarca es tramiten al Consell Comarcal del Baix Ebre.

La subvenció va dirigida a persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent a Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria. La prestació pot arribar als 140 euros mensuals i va dirigida a persones amb dificultats per fer font al pagament del lloguer de l'habitatge habitual.

Entre els requisits per poder optar a l'ajuda hi ha tenir la titularitat d'un contracte de lloguer que constitueixi el domicili habitual i permanent, així com estar-hi empadronat. El preu màxim del lloguer, en qualsevol cas, no pot excedir els 350 euros mensuals.

Els col·lectius prioritaris són famílies desnonades, persones amb discapacitat, majors de 65 anys, joves de 22 a 35 anys amb ascendents o descendents a càrrec, víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals, famílies nombroses i joves extutelats.

L'any 2016 l'Oficina Local d'Habitatge de Tortosa va aprovar ajuts per al pagament del lloguer d'habitage per valor de 615.000 euros, el que suposa un increment del 9% respecte el 2015, i es van atendre 5.497 consultes relacionades amb l'habitatge.

Les sol·licituds d'habitatges situats a Tortosa poden presentar-se a la Borsa d'Habitatge de Tortosa (carrer de la Rosa, 17 - Tel. 977 444 947 - habitatgejove@tortosa.cat). La resta de municipis de la comarca han de dirigir-se al Consell Comarcal del Baix Ebre (977445308).

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 19 de juny. Més informació a www.habitatge.gencat.cat.

Comparteix amb


Recomanar a una altra persona
Introdueix el correu electrònic:
Introdueix el teu nom:
Introdueix el teu email:  
Si observeu alguna errada en les dades, feu-nos-ho saber aqui .