Promociˇ econ˛mica  
Ajuntament de Tortosa

 
Tortosa, cruïlla de cultures
 
 


Situada a la vora del riu Ebre, Tortosa és la primera ciutat monumental de l'extrem sud del Principat.

Ha tingut una dilatada història que l'ha dotat d'un conjunt artístic monumental important que ens permet retrobar-hi la petja de les diferents cultures -moros, jueus i cristians- que han anat conformant al llarg de la història. La ciutat actual conserva gran part del recinte emmurallat construït en època medieval, com també el Call, situada a l'extrem nord. El Castell de la Suda, d'origen andalusí, i avui Parador Nacional de Turisme, és un mirador immillorable sobre la ciutat.

La Catedral, el Palau Episcopal i la Llotja són excel·lents exemples d'arquitectura medieval. Una mostra única del Renaixement a Catalunya són l'Església de Sant Domènec i els Reials Col·legis.

L'expansió de la ciutat a finals del segle XIX, a través dels eixamples, va contribuir a la construcció d'edificis representatius del modernisme.

L'oferta cultural es consolida a través d'una programació teatral estable i de l'oferta del Festival de Teatre, la Mostra de Jazz, el Festival de Música Felip Pedrell, etc.

De les festes populars, cal destacar la celebració de la Setmana Santa, les Festes de la Cinta i la Festa del Renaixement.

El llegat històric i la situació geogràfica privilegiada han afavorit la participació de la ciutat en projectes turístics culturals d'àmbit estatal, autonòmic i interregional, com ara la Red de Juderías de España - Caminos de Sepharad, el Camí Jacobeu de l'Ebre, les Rutes de l'Islam o la Ruta dels Tres Reis.