Promociˇ econ˛mica  
Ajuntament de Tortosa

 
Tortosa, una ciutat oberta al mon
 
 


Al llarg de la història, Tortosa ha estat una ciutat amb esperit de relació i de connexió amb la resta del país i també amb la resta del món.

Des de la concessió de la carta de ciutadania romana, fa més de dos mil anys, passant per etapes com ara la musulmana i altres moments històrics, com el període de vigència del port marítim, Tortosa ha demostrat que té un carácter de cultures que, encara avui, persisteixen.

Tanmateix, el potencial humà és on aquesta projecció exterior de la ciutat es mostra de manera més clara. Tortosa compta entre els seus fills amb homes de talla universal com el literat Abu Bakr, el musicòleg Felip Pedrell, l'escultor Agustí Querol, el pintor Francesc Gimeno o Frederic Mayor Zaragoza, director general de la Unesco.
Tortosa forma part del Comitè Europeu de Ciutats Agermanades, que integren les ciutats d'Avinyó (França), Wetlzar (Alemanya), Colchester (Anglaterra), Siena (Itàlia), Tarragona i Tortosa (Espanya), i a més manté intercanvis culturals amb la ciutat de Port Alberni (Canadà), que fou fundada pel capità tortosí Pere d'Alberni.

L'any 1995, el Consell d'Europa va concedir el Diploma Europeu a la ciutat de Tortosa per la seva vocació europeista.