Ajuntament de Tortosa  
   
Pressupost General - 2007 
Inici  
 
Trets característics
 

Model

Es un model que continua al servei del model de ciutat i dels objectius definits per l’equip de govern per aquest mandat, és per tant un pressupost de consolidació de tot el seguit d’accions i actuacions per les que aquest equip de govern ha apostat alhora que s’adapta als esdeveniments i evolucions que generen noves necessitats.

Xifres

El pressupost de despeses del Grup consolidat puja fins a 63.986.517,68 €.
El pressupost de l’Ajuntament s’incrementa un 27,26% respecte al pressupost de l’any passat i passa a ser de 44.221.381,84 €.

Context

Enmarcat en l’escenari planificat pel PEF-2006-2009 que es va aprovar el mes de juliol de 2006 i que es va elaborar per tal de dissenyar un escenari econòmico-financer que permeti a l’Ajuntament assolir el repte històric que representa la recuperació del Nucli Antic en el marc de la Llei de Barris, sense per això deixar de banda altres projectes de futur i del dia a dia del municipi.

Fiscalitat

Els ingressos venen determinats en una part significativa per l’aprovació de les OOFF que van comportar la congelació del tipus en alguns casos i variacions al voltant de l’ipc en la majoria.

Tècnic

Es presenten anivellats tant el pressupost de l’Ajuntament com els dels OA excepte pel que fa a l’OA Fires.

Inversió

El pressupost de l’Ajuntament destinat a inversions creix un 62,90% fins a més de 15 milions d’euros. S’estructurat en tres grans blocs: el que te al PinCAt com a fil conductor, el destinat  al Pavelló firal i esportiu i un tercer bloc en el que podem destacar com a principals arguments el de millores en equipaments esportius i en actuacions de les pedanies.

Serveis

Fa un esforç important amb l’increment dels efectius de la Policia Local, amb la millora del servei de neteja d’edificis municipals, amb l’assumpció de la gestió de la nova Biblioteca, amb les actuacions de l’àrea de drets socials com són el Pla Educatiu d’Entorn, i el Pla d’atenció a la diversitat cultural, amb les actuacions en l’àmbit de la Societat de la Informació i de les millores en aspectes de participació i de millora dels serveis per executar el projecte de Ciudades Singulares i Portal de ciutat 2ª fase, entre d’altres. Manté l’aposta ja iniciada de la prestació de serveis que són competència pròpia com el manteniment de la via pública amb el contracte de neteja viària, la recollida de RSU, el manteniment de clavegueram, parcs i jardins. Segueix amb les accions iniciades en àmbits que no són d’obligada prestació com ara els estudis universitaris amb el manteniment del conveni amb la URV i el transport urbà. De Medi Ambient destaquen les actuacions al medi natural, el festival internacional de cinema, la prevenció de risc antiincendis a les urbanitzacions, etc. L’apartat cultural i de promoció en totes les seves vessants continua tenint un pes important remarcant la creació del CIFREN.

 Ajuntament de Tortosa
Bústia de suggeriments
 Telèfons d'interès